Kedves Pásztorok,

Lelkészek, gyülekezet Vezetők!  Tudjuk, hogy az ajándékotokból és a szeretetetekből adódóan, mindenki féltve őrzi a gyülekezet tagjait.
 
Tudjuk, hogy ez mit jelent, hiszen az Alabástrom Projekt vezetői maguk is pásztorok, akik vagy a múltban vagy a jelenben is aktívan állnak a szolgálatban. Tudjuk azt is, hogy sok-sok olyan esemény volt az elmúlt évtizedekben, amikor a kevés szolgáló “csak még egy terhet” vett fel, és a vége kiégés lett. Jelenleg 32 aktív pásztor szolgál velünk együtt hétről hétre, így egészséges kontroll alatt tartjuk magunkat a tekintetben, hogy a szolgálók terhe a saját épülésükre és gyülekezetük hasznára váljon.

Mi történik azzal, akinek az Alabástrom Projektben történő szolgálatát támogatod?

Első és legfontosabb, hogy pásztori ajánlás nélkül nem lehet velünk szolgálni!
 
Második elengedhetetlen feltétel, hogy egy 12 részes mini tanítás sorozatot meg kell néznie minden jelentkezőnek. Ezekben összegezzük, hogy a Nemzeti Prófétai Mozgalom – melynek része az Alabástrom Projekt is – mit gondol a prófétai szolgálatról. Hol és hogyan különül el a mindenki és a némelyek prófétai szolgálata.

Lépések a
szolgálatban
Biztonságos környezet, kipróbált mentorokkal

Ezt követően bekerül egy kezdő csoportba, és részt vesz a heti rendszerességű szolgálati lehetőségben. Általában 3-4 hetente kerül sor egy szolgálóra a kezdők körében.
Mindig van fejlődési lehetőség minden szolgáló részére. Kellő gyakorlat után – három mentor javaslatára – átkerülhet a regisztráltak csoportjába. Itt már határozottabb, alázatosabb és könnyebb együttműködés jellemzi a csoporttagokat.
Amennyiben ismét három mentor javasolja, a regisztrált személy is vállalja és a pásztora is támogatja, úgy egy 6 alkalmas képzésen vesz részt a regisztrált szolgáló, majd ezt követően mentori státuszba kerül. Ő szoba mentor lesz, aki vezeti, felügyeli a zoom szoba eseményeit, ahol összesen hárman szolgálnak, csoportonként egyegy fő.
 
Tapasztalatunk és a visszajelzések is azt igazolják, hogy minden Alabástromban szolgáló felfrissül, érzékenyebbé válik a Szent Szellem mozdulására és vezetésére, meghallására. Ennél fogva a gyülekezetben is jól használható ez az ajándék bátorításra, támogatásra. Megtanulunk együttműködni pásztorokkal, vezetőkkel, őket támogatni, segíteni.

Mi történik, ha

pásztorként,lelkészként érdekel ez a szolgálati lehetőség?

Várunk közénk igen nagy szeretettel egy olyan “pásztorkörbe”, ahol az ajándékodat segíti a prófétálás ajándéka úgy, hogy benned működik és fejlődik a szolgálatod javára. Igen sok pásztor és lelkész támaszkodik a Szent Szellem vezetésére, de nem tudja, hogy ez a profetikus vezetés és szolgálat nem csak mások, de a saját épülésére is adatott.
 
Azt javasoljuk, hogy próbáld meg, adj magadnak két-három alkalmas lehetőséget! Jöjj és lásd meg, hogy jó az Úr, és igaz a beszéde, hogy
 
aki másokat felüdít, maga is felüdül!
Példabeszédek 11.25.
 
Keress bennünket, és legyél egy különös egységnek a tanúja és megvalósítója!